Agenda

The Color Purple

woensdag 14 februari 2018 14:00

Het Filmhuis in Losser vertoont op woensdagmiddag 14 februari het aangrijpende verhaal van Celie in "The Color Purple".

Steven Spielberg

The Color Purple is een Amerikaanse dramafilm van Steven Spielberg uit 1985 met Danny Glover, Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey, en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alice Walker, dat met de Pulitzer prijs bekroond werd. De film werd genomineerd voor elf Oscars, maar verzilverde hier geen van. Whoopi Goldberg won wel een Golden Globe voor haar hoofdrol.

Het verhaal speelt zich af in Georgia in 1909

Celie, arm, zwart, geminacht en jarenlang misbruikt door haar stiefvader wordt uitgehuwelijkt aan een oudere man, Albert, die haar als een slavin ziet en alleen maar misbruik van haar maakt. De twee kinderen die ze al zeer jong kreeg, heeft ze allebei moeten afstaan. Zij zouden in Afrika wonen.

Het leven is niet makkelijk voor Celie, maar zij weet hoe zij moet overleven en heeft maar weinig nodig om het te redden. Dan komt Shug Avery, de minnares van haar man in haar leven. Shug is een flamboyante blueszangeres en zij geeft Celie de moed om te vragen, te lachen, te spelen en uiteindelijk, om lief te hebben. Samen met Sofia (Oprah Winfrey ) zorgt zij er ook voor dat Celie zich tegen haar echtgenoot kan verweren.

De film duurt 154 minuten en begint om 14.00 uur.

In de pauze wordt u thee of koffie aangeboden.

Entree 6 euro inclusief koffie of thee.

Na de film kan men desgewenst wat drinken aan de bar.

 

Locatie: 
Erve Kraesgenberg Bookholtstraat 25 Losser