Agenda

Drie koren bij kerstconcert in De Lutte

zaterdag 9 december 2017 19:30

Het Plechelmuskoor De Lutte heeft voor haar concert op zaterdag 9 december maar liefst twee extra koren weten te strikken. Vanuit Duitsland komt het Nordhorner Männerchor e.V. en uit Overdinkel het koor Hooge Noodt

Nordhorner Männerchor e.V.

Het Nordhorner Männerchor e.V. bestaat uit ongeveer 60 zangers. Het koor is in 2014 ontstaan uit een fusie tussen twee mannenkoren, die meer dan 80 jaar geleden zijn opgericht. Het bijna geheel Duitstalige repertoire van het koor is omvangrijk: van volksliederen, klassieke melodieën, opera-, operette- en musicalliederen tot moderne, populaire muziek.

Hooge Noodt

Hooge Noodt uit Overdinkel werd in 2001 opgericht door een aantal oud-leden van  jongerenkoor  Dynamique. Het koor repeteert vanaf de oprichting gemiddeld 1 keer per 2 weken en het repertoire bestaat uit populaire muziek, voornamelijk Engelstalig. Heel bijzonder zijn de inmiddels vermaarde kerstconcerten, al vanaf 2003 elk jaar vast onderdeel op de agenda. Op de voorlaatste of laatste vrijdag voor kerst wordt gezongen in de kapel van zorggroep Sint Maarten te Losser.

Plechelmuskoor 

Het Plechelmuskoor De Lutte werd al opgericht in 1823 met alleen mannelijke leden. Meer dan 150 jaar later waren er vrouwen welkom op de koorzolder; voor 1967 werden de eventuele sopraan- en altpartijen gezongen door het knapenkoor. Naast de traditionele Gregoriaanse muziek, die nog regelmatig wordt gezongen, heeft het koor inmiddels ook een uitgebreid repertoire meerstemmige muziek; van klassiek tot modern en er wordt gezongen in diverse talen: Latijn, Duits, Engels, Frans, uiteraard Nederlands en zelfs een lied in het Grieks. Het koor is reislustig te noemen. Hoogtepunt was de reis naar Rome in 1998 t.g.v. het 175-jarig bestaan van het koor, waarbij behalve de audiëntie bij de paus ook  het zingen in de Sint Pietersbasiliek indrukwekkend was. Nadien heeft het koor tijdens haar reizen optredens verzorgd in Wenen, Dresden en Maastricht.

Kerstconcert

De koren zingen tijdens het kerstconcert afwisselend hun eigen repertoire waarbij het natuurlijk de bedoeling is om u met prachtige gezangen alvast in kerststemming te brengen. Bijzonder is dat de drie koren onder de muzikale leiding staan van Raymond Breukers, dit jaar zelfs 25 jaar koorleider van het Plechelmuskoor De Lutte.

Het kerstconcert is dus op zaterdag 9 december en begint om 19.30 uur in de Plechelmuskerk van De Lutte. De deuren zijn al vanaf 19.00 uur geopend en u bent van harte welkom. De toegang is uiteraard gratis.

 

Locatie: 
Sint Plechelmuskerk Plechelmusstraat 7 7587 NH De Lutte