Agenda

Grote Losserse Carnavalsoptocht

zaterdag 10 februari 2018 13:45

De grote carnavalsoptocht in Losser is de grootste optocht binnen de gemeente Losser. Ieder jaar organiseert carnavalsvereniging 'de Gaffel Aöskes' een mooie optocht met verschillende praalwagens en loopgroepen om de Lossenaren, maar ook vele andere bezoekers te amuseren.

Door het enthousiasme van vele carnavalisten, de belangeloze inzet van een 30-tal vrijwilligers, is de Grote Losserse Carnavalsoptocht echt een begrip geworden in Twente. Aan de optocht doen verschillende carnavalsvereniging mee uit de gemeente Losser zelf, maar zeker ook uit de naastgelegen buurt gemeenten. Het gaat in deze optocht niet alleen om de grote praalwagens maar er zijn ook kleine loopgroepen van bijvoorbeeld de lokale sportvereniging of gewoon een vriendengroep die een wagen op touw heeft gezet. Ook in trek bij het publiek zijn de één- en tweelingen die meelopen in de optocht met een grappige uitspraak of outfit. Het publiek krijgt daarnaast de taak om te stemmen op de meest carnavaleske uitbeelding van de optocht.

Ook de inwoners van Losser zelf doen er van alles aan om carnaval uit te stralen tijdens dit weekend. Dit doen ze door de straten zo veel en vrolijk mogelijk te versieren met ballonnen en slingers. Er wordt zelfs een prijs uitgereikt voor de mooist versierde straat van Losser.

De optochtroute:
dit jaar zijn de opstelstraten aan de Allermansweg, Diepenbrocklaan en aan het Vlasakker.

Muchteweg - Raadhuisplein (hier sluit de Prinsenwagen als laatste aan in de optocht en stappen de Hoogheden van de aangesloten verenigingen op hun wagen),
vervolgens St. Maartenstraat - Bern. Leurinkstraat - Gronausestraat - Oldenzaalsestraat - Tulpstraat - Lutterstraat - Hannekerveldweg - Molenstraat - Sportlaan - Bern. Leurinkstraat - Brinkstraat.

Locatie: 
De optochtroute: dit jaar zijn de opstelstraten aan de Allermansweg, Diepenbrocklaan en aan het Vlasakker. Muchteweg - Raadhuisplein (hier sluit de Prinsenwagen als laatste aan in de optocht en stappen de Hoogheden van de aangesloten verenigingen op hun wagen), vervolgens St. Maartenstraat - Bern. Leurinkstraat - Gronausestraat - Oldenzaalsestraat - Tulpstraat - Lutterstraat - Hannekerveldweg - Molenstraat - Sportlaan - Bern. Leurinkstraat - Brinkstraat.