Agenda

Sermoen van Jeroen

zondag 22 februari 2015 15:00 tot 17:00

Op zondag 22 februari 2015 om 15.00 uur treedt Jeroen van Merwijk, cabaretier en beeldend kunstenaar uit Utrecht, op in de Protestantse kerk aan het Raadhuisplein in Losser.

Het ‘Sermoen van Jeroen’ is een hartversterkende preek
Zijn eerste sermoen hield Jeroen van Merwijk over het maken van keuzes. Zijn preek was niet alleen serieus, maar ook doorspekt met humor en nodigde vooral uit tot nadenken. Het spreken vanaf de kansel beviel hem zo goed, dat hij deze sermoenen in verschillende kerken door het gehele land is gaan doen.

Over het thema
Wat is schaamte? Waar komt schuld vandaan? Is de kerk de veroorzaker van schuld en schaamte, of moeten we de oorzaak dichter bij huis zoeken? En vooral: Hoe komen wij van onze gevoelens van schuld en schaamte af? Dit zijn zo maar een paar vragen, die aan bod zullen komen.

Jeroen van Merwijk zal de aanwezigen met de ernst van de predikant en de luchtigheid en humor van de cabaretier een aantal dilemma’s en mogelijke oplossingen voorleggen. Het wordt een inspirerende samenkomst voor jong en oud, om te luisteren, om aan het denken te worden gezet en - na afloop – nog even door te praten met Jeroen van Merwijk.

Kaartjes kosten € 7,50 en zijn te verkrijgen bij Wilma ten Bolscher (tel. 053 538 3152) of ’s middags aan de kerk.

Contactpersoon: 
G van Slageren
Locatie: 
Protestantse kerk aan het Raadhuisplein in Losser
Organisatie: 
Protestantse kerk Losser