Nieuws

De 37e jongerenprins Losser René Klijnsma

“Hier-stet-e-da!” galmde het vrijdagavond, door de bomvolle carnavalstent, achter Grand Café Hotel Smit in Losser. Met trots maakte het J.K.L (Jongeren Karnaval Losser) na de “wereldberoemde” film van de JKL en een spetterende lichtshow de 37e jongerenprins bekend van de gemeente Losser, Jongerenprins René Klijnsma.

Veldmuuskes

De jongerenprins is actief lid bij de Veldmuuskes, die dit jaar het 55-jarig jubileum vieren. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de wagenbouw en de jongerencommissie. Naast de carnaval, voetbalt hij ook in de selectie van Sportclub Overdinkel en werkt René als elektromonteur bij Zeton in Enschede. Nu heeft René tijd vrij gemaakt om dit jaar de scepter te zwaaien over het Losserse Jongerencarnaval.

Samen met zijn adjudanten Tom ten Vergert en Lars Strijbosch

Tom ten Vergert werkt bij FA. Rotink mechanisatie in Hengevelde. Daarnaast werkt hij thuis op het melkveebedrijf. Tom is actief lid van carnavalsvereniging de Bokelkalfkes, waar hij in 2016 zijn entree als adjudant al maakte. Dit jaar zal een bijzonder jaar worden, want vader Bennie ten Vergert staat dit jaar als adjudant van de Bokelbulkes op de planken.

Lars is net als René ook lid van de Veldmuuskes. Hij werkt bij Nijwa Hengelo en in zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met motorrijden en voetbal. Lars is net één jaar lid van de Veldmuuskes en was dan ook erg verrast, toen het telefoontje kwam met de vraag of hij adjudant wilde zijn voor het JKL. Met nog honderden vragen in zijn hoofd had hij voordat hij het wist al ja gezegd.

Een gedreven trio en vol energie zijn deze drie naar maandenlange voorbereiding helemaal klaargestoomd voor het aankomende carnavalsseizoen. Alle drie hebben ze dan ook super veel zin om dit jaar op de bok te staan. Daarom vieren ze het carnaval onder hun motto; Deze muuskes haal't kalf van stal en samen viert wie carnaval!

Tevens nodigt Jongerenprins René met zijn adjudanten Tom, Lars en het JKL u dan ook graag uit voor de open dag op de Pol op zondag 21 januari 2018 vanaf 14:00 uur.  

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.