Nieuws

Aankondiging Filmhuis Losser voor 3 januari 2018

Het Filmhuis in Losser draait in de Kerstvakantie, op woensdag 3 januari 2018 om 14.00 uur, speciaal voor de kinderen de aandoenljike film Matilda uit 1996, naar het beroemde boek van Roald Dahl.

Gedurende de vele jaren achter ons hebben al honderdduizenden kinderen genoten van deze veelzijdige film. Grappig, griezelig, boosaardig, spannend, aandoenlijk en liefdevol. Alles zit in er in.

Regisseur, rol van Harry Wurmhout èn verteller: Danny de Vito

Hoofdrollen voor:

Mara Wilson als Matilda Wurmhout,

Embeth Davidtz als Juf Marijke Engel,

Pam Ferris als Juf Agatha Bulstronk.

Rhea Perlman als Zinnia Wurmhout

Angstaanjagende directrice

Matilda woont als jong meisje ergens in Amerika met haar ouders en haar broer Michael. Haar vader Harry verkoopt oude, versleten auto's voor een veel te hoge prijs en Michael moet de zaak later overnemen. Michael krijgt dan ook alle aandacht en Matilda wordt vergeten en genegeerd. Zij wordt voortdurend dwarsgezeten en heeft eigen manieren om haar ouders een lesje te leren. Als de zeer slimme, leergierige Matilda naar school kan verandert er heel veel.

De angstaanjagende directrice van deze school is de reusachtige mevrouw Bulstronk. Zij voert een afschuwelijk schrikbewind uit, en iedereen is bang voor haar. Matilda krijgt gelukkig les van juf Engel. juf Engel voelt zich erg verbonden met Matilda als zij bij haar zeer intelligente en paranormale gaven ontdekt. Heel bijzonder! Matilda ontdekt familiebanden en akelige geheimen tussen Bulstronk en juf Engel.

Met haar telekinetische gaven kan Matilda juf Engel, met wie zij een innige vriendschap heeft gesloten, uit haar problemen van oudsher helpen. Op het eind komt er gelukkig ook een oplossing voor de situatie met Matilda’s ouders en hun bedrijf.

De kaartjes voor deze film kosten 6 euro per persoon, en 15 euro voor 2 ouders met kinderen.

In de pauze is er voor iedere leeftijd wat te drinken en te snoepen.

De film duurt 1 uur en 42 minuten en is destijds goedgekeurd voor kinderen vanaf 6 jaar.

Erve Kraesgenberg, Bookholtstraat 25 te Losser.
 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.