Nieuws

Burgemeester Gebben steunt de voedselbank

Vandaag vrijdag 8 december deed burgemeester Gebben boodschappen voor de voedselbank. Gewapend met een boodschappenlijst was zijn mand snel gevuld

Goed voorbeeld doet goed volgen

In de zin van goed voorbeeld doet goed volgen, bracht burgemeester Gebben op eigen initiatief een bezoek aan een van de supermarkten in Losser. Dit keer was het de Jumbo, deze was door loting gekozen uit de zes deelnemende supermarkten vertelt Corrie Knol. Corrie staat samen met Femie Veldhuis klaar om de boodschappen in ontvangst te nemen. Het is een aftrap van de inzamelingsactie voor een warme decembermaand.

50 gezinnen

Voor zo’n 50 gezinnen willen de 49 vrijwilligers van de voedselbank en diverse sponsoren voor een warme decembermaand zorgen. Ook geld is welkom bij de voedselbank. Zo kunnen de vrijwilligers verse producten kopen zoals vlees en vis. Het is een streven om de pakketten zo samen te stellen dat er drie keer in de week een warme maaltijd op tafel kan staan legt Corrie en Femie uit. Ook producten die “net aan datum” zijn, worden verzameld vertelt André de Jong en aangeboden aan de voedselbank.

Inzameling maand december
In de zes supermarkten zullen vrijwilligers van de voedselbank twee zaterdagen staan met hun lege kratten en de klanten vragen om te doneren. Er is een boodschappenlijstje met richtlijnen.

Op zaterdag 9 december zullen zij alle bijdragen met beide handen aanpakken bij:

Albert Heijn Losser

Spar in de Lutte

Aldi in Overdinkel

Op zaterdag 16 december

Plus Bellers Overdinkel

Emté Losser

Jumbo Losser

Direct doneren

Als u direct geld wilt overmaken kan dat op IBAN nummer: NL12 RABO 0159036674 Rabobank Losser. Wilt u donateur worden van de Voedselbank dan kunt u dit doen door een e-mail te sturen naar: bestuur@voedselbanklosser.nl

Voor meer informatie neem een kijkje op de site Voedselbank Losser

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.