Nieuws

Carnavalsoptocht Overdinkel

Op donderdagmiddag 8 februari zet Overdinkel het grandioze carnavalsfeest in de gemeente Losser in gang.

De basisscholen Het Kompas, Pax Christi en Kindcentrum Ocarina, kinderopvang Humanitas Regio SKE en de jonge moeders-groep verzorgen samen, voor de tiende keer een geweldige carnavalsoptocht door Overdinkel. Onderweg worden de deelnemers enthousiast aangemoedigd, door ouders, familie en inwoners van Overdinkel en omgeving.
 
Tijdens de carnavalsperiode is Overdinkel traditiegetrouw omgedoopt tot “Veldmoezendorp”. De jongste bewoners van Overdinkel komen al vroeg in aanraking, met de bruisende carnavalstraditie in de gemeente Losser.
 


De optocht is om 13.15 uur van start gegaan. De route is prima versierd. Beide scholen vertrekken vanaf de Hoofdstraat en ontmoeten elkaar op het plein voor ‘t Trefhuus. De route gaat vervolgens rechtsaf de Dr. Ariënsstraat in. Zo loopt de vrolijke stoet langs het seniorencomplex de Tiekerhook, via de Pastoor van Laakstraat terug naar de Hoofdstraat, om vervolgens rond 14.00 uur terug te lopen naar hun eigen school. 

Kortom, de carnavalsoptocht is weer één groot feest geworden!
Dankzij de bijdrage van de prachtige carnavalswagens van de kinderen, CV  De Bokelbuulkes en de Veldmuuskes leverden hun bijdrage met de grote wagens.

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.