Nieuws

CML nodigt raadsleden uit voor een rondgang centrum Losser

Zaterdag 25 november heeft initiatiefnemer Centrum Management Losser (CML) een rondgang door het centrum van Losser georganiseerd

Hiervoor waren alle raadsleden uitgenodigd en een aantal sprekers voor een toelichting tijdens deze wandeling. Doel van deze rondgang, die ongeveer een uur duurde, was dat CML het centrumplan hoog op de agenda wil blijven houden bij de Raad, niet alleen nu maar ook tijdens en na de verkiezingen. Voor ontwikkelingen in het centrum wordt uiteraard samenwerking gezocht met ondernemers, pandeigenaren en de gemeente.

Parapluplan

‘Er ligt een prachtig plan, maar voor sommige punten vragen wij nog extra aandacht’, aldus Wim Oosterhuis die als extern adviseur CML hierin begeleidt. ‘De termen “Landelijk – Dorps – Lommerrijk – Warm – Twents” zoals omschreven in het Parapluplan willen we ook overal terug laten komen en daarvoor geldt, er is nog wel wat werk aan de winkel’.

Oosterhuis adviseert de Parapluvisie vast te stellen en de kernpunten uit de zienswijzen in de uitvoeringsfase mee te nemen. Hierbij gaat het voornamelijk om het parkeren, de verbinding over het Raadhuisplein, het behoud van de Aloysiusschool en verbetering van de entrees van het centrum. ‘Immers we willen de bezoekers graag verwelkomen via de mooiste ingangen van het centrum’, voegt Paul Wigger toe.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.