Nieuws

Code geel

Een geel lintje bij de hond. Wat betekent dat?

Reden

Wel eens afgevraagd wat nu een geel lintje bij de hond betekent? Het gele lintje heeft een reden. Niet elke hond houdt namelijk van contact met vreemden, mens of hond. Zij hebben ruimte nodig. Er zijn diverse redenen waarom een hond niet benaderd kan worden en meer ruimte nodig heeft:

-        Medische redenen

-        De hond is in training

-        De hond is in therapie

-        De hond is bang, onzeker en/of reactief in de buurt van andere honden

Uit Zweden

Het initiatief van het gele lintje komt oorspronkelijk uit Zweden. Een mooi initiatief voor honden en hun begeleiders. Deze campagne is van "niemand". Te veel mensen lopen nog met goede bedoelingen recht op een hond af om deze te knuffelen. Dat is niet alleen onplezierig voor veel honden, het kan ook storend zijn voor de baas. Deze is soms totaal verrast. Bovendien kunnen werkhonden er door uit hun concentratie worden gehaald.

Is een hond angstig of schrikkerig, dan kan zijn dag door zo’n goedbedoelde actie flink verpest worden. Tot slot kan het gevaarlijk zijn. Een hond kan uit schrik, angst, pijn of ‘niet willen’, een beet als reactie geven op aanraking.Zie je een hond met een geel lintje aan zijn lijn, halsband of tuigje, geef hem dan ruimte! Dit kun je doen door afstand te houden of door de eigenaar van de hond de tijd geven afstand te nemen, voordat je doorloopt. Tevens je eigen hond, die je misschien los hebt lopen, even weer aan de lijn te doen. De hond en zijn eigenaar zullen je erg dankbaar zijn voor je begrip.

Voor vragen omtrent dit onderwerp kan je altijd contact opnemen met Doggytraining Twente via info@doggytraining.nl of bezoek de website van Doggytraining

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.