Nieuws

EUREGIO nodigt uit voor nieuwjaarsreceptie

De leden van het grensoverschrijdende samenwerkingsverband EUREGIO komen op vrijdag 19 januari in Gronau bijeen.

De vergadering van het Algemeen Bestuur en de nieuwjaarsreceptie van het Nederlands-Duitse gemeentelijk samenwerkingsverband EUREGIO vinden plaats op vrijdag 19 januari 2018 in de Bürgerhalle in Gronau. Speciaal onderdeel van de bijeenkomst is de People-to-People-EUREGIO-prijs, die in 2018 alweer voor de 10e keer wordt uitgereikt. De People-to-People-EUREGIO-prijs prijs wordt verleend voor bijzondere verdiensten op het gebied van de grensoverschrijdende samenwerking en de Nederlands-Duitse vriendschapsbetrekkingen. Volgens besluit zal de prijs dit jaar worden toegekend aan een grensoverschrijdend project. De vergadering staat bovendien in het teken van een bijzondere gebeurtenis: In 2018 is het 60 jaar geleden dat de EUREGIO werd opgericht.

Over de EUREGIO

De EUREGIO is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband van 129 Nederlandse en Duitse gemeenten, Kreise en Waterschappen. Het gebied van de EUREGIO bestrijkt ca. 13.000 km² en telt ca. 3,4 miljoen inwoners. Aan Nederlandse kant omvat het gebied de regio‘s Twente en Achterhoek en delen van Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe, aan Duitse zijde het Münsterland, de Landkreis Grafschaft Bentheim, de stad en de Landkreis Osnabrück en delen van het zuidelijke Emsland.  

Sinds haar oprichting in 1958 werkt de EUREGIO aan de opbouw en versterking van grensoverschrijdende structuren. Doel is om zowel de sociaal-culturele samenwerking als de sociaaleconomische ontwikkeling van de regio te bevorderen. Meer informatie: www.euregio.eu

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.