Nieuws

Filmhuis Losser

Op woensdag 13 december speelt de film Frida in het filmhuis Losser

Frida Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón was een Mexicaanse surrealistische kunstschilderes, (1907-1954). "Frida" is een biografische dramafilm uit 2002 onder regie van Julie Taymor. Het verhaal is gebaseerd op dat uit het boek Frida: A Biography of Frida Kahlo (1983) van Hayden Herrera en gaat over het leven van deze Mexicaanse kunstenares.

De film onderzoekt nadrukkelijk de relatie tussen Kahlo's leven en haar kunst. Frida Kahlo, (mooie rol van Salma Hayek) raakt op achttienjarige leeftijd zwaargewond bij een busongeluk, en zij is voor het leven verminkt. Tijdens de maandenlange revalidatieperiode begint ze te schilderen. Ze wordt ontdekt door kunstenaar Diego Rivera (Alfred Molina), met wie ze trouwt. Het stel vormt een prominente aanwezigheid in Amerikaanse kunstkringen.

Na een turbulent verblijf in de Verenigde Staten keert het koppel terug naar Mexico. Daar bieden ze onderdak aan de verbannen Russische leider Trotski, met wie Kahlo een affaire krijgt. De film Frida is niet zomaar een film. Hij werd genomineerd voor maar liefst zes Academy Awards. Die voor beste grime en beste filmmuziek werd daadwerkelijk gewonnen. Daarnaast won de film meer dan vijftien andere prijzen, waaronder de BAFTA Award voor beste grime, de Golden Globe voor beste filmmuziek, (Elliot Goldenthal), Golden Satellite Awards voor beste kostuums en beste filmmuziek, de Mimmo Rotella Foundation Award van het Filmfestival van Venetië 2002 en op de World Soundtrack Awards 2003. won Frida zowel de prijs voor beste componist als die voor beste filmmuziek.

Kortom… De voorstelling duurt plus minus123 minuten en begint om 14.00 uur. In de pauze wordt u thee of koffie aangeboden. 6 euro inclusief koffie of thee.

Erve Kraesgenberg, Bookholtstraat 25 te Losser.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.