Nieuws

Geslaagd carnavalsfeest voor mensen met een beperking

Het is geen onbekend feest in de gemeente Losser: Carnaval voor mensen met een beperking. Al jaren organiseren de Familie Game en CV. De Veldmuuskes uit Overdinkel deze middag. Vroeger in Saksenstal Gerrit, vandaag de dag in restaurant de Orchidee.

Binnentrekken

Om 16.00 stonden alle hoogheden te trappelen om naar binnen te trekken met hun gevolg. Onder leiding van Prinses Esther en haar adjudant Wesley van de Opkikkers brak het feest iets over vieren los. Een drukte van jewelste met alleen maar blije gezichten.

Polonaise

Ook dit jaar waren er weer ongeveer 150 bewoners van de Losserhof aanwezig. Ook overige mensen met een beperking waren aanwezig en dit zorgt voor een bommetje volle zaal. De polonaise werd deze middag meerdere malen ingezet en feestvieren kunnen ze als de beste, daar kan menig carnaval vierder nog wat van leren.

Onderscheidingen

Ook was er natuurlijk een officieel gedeelte. Verschillende hoogheden reikten onderscheidingen uit aan Prinses Esther en Adjudant Wesley en andersom gebeurde hetzelfde. Na alle officiële gelegenheden kon de polonaise weer ingezet worden en het feestvieren weer beginnen.

Broodmaaltijd

Toen het feest ten einde liep boden de organisatoren een hapje en een drankje aan in de vorm van een broodmaaltijd. De broodjes met de frikadellen erop waren het meest gewild en hier was dan ook genoeg rekening mee gehouden.

Het was een geslaagde middag voor jong en oud en moe gestreden van al het gefeest ging iedereen tegen 18:30 naar huis.

afbeelding van Niels Bouwhuis

Door: Niels Bouwhuis

Niels Bouwhuis is 27 jaar en woonachtig in Losser. Begeleider Losserhof, toneelspeler Eensgezindheid, redacteur Hallo Losser, Raad van 11 en bestuur Martini Kerlkes. Sterke punt: afwezig zijn met de vergaderingen van Hallo Losser.