Nieuws

Gezondheidscentrum Losser

“Mijn contract in het gebouw aan de Lutterstraat duurt tot 2020.” Zegt Ton Boermans, huisarts in Losser. “Aanvankelijk waren hier 5 huisartsen gevestigd en nu nog 4. Meerdere huisartsen op één plek heeft geen meerwaarde. Niet voor de huisarts en zeker niet voor de patiënt. Meerwaarde voor zowel de huisarts als voor de patiënt is meerdere zorgdisciplines onder één dak. Een geschikte plek hiervoor is het gebouw waar de Muchte gevestigd is. Alles wat daar zit gaat naar het Kulturhus en dus komt er ruimte voor een mooi en goed functionerend gezondheidscentrum.”

Welke zorgdisciplines?

“Apotheek, Fysio, 1e lijn psychologie, mediant ouderenzorg, diëtist, logopedist, meekijkconsulenten van de specialist, consulent alleenstaande ouderen, jeugdzorg, een loket van WMO, om maar wat te noemen. Ik ben in verregaand overleg met de gemeente, de projectontwikkelaar en de zorgverleners om dit gerealiseerd te krijgen. Gezien de belangstelling bij iedereen lijkt het er goed op dat dit uiteindelijk gestalte zal krijgen.”

Krijgen we hiermee in Losser ook de POLI terug?

“Nee. We zijn wel bezig om meer specialistische zorg in Losser te krijgen. En dat gaat mijns inziens ook lukken. Want als we met een goedwerkend gezondheidscentrum op de proppen komen, zal er ook belangstelling ontstaan voor andere zorgaanbieders.”

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.