Nieuws

Graaf Wilbert en adjudant Bertus nieuwe hoogheden Bosdûvelkes

In café/zalencentrum De Vereeniging is Wilbert de Goei (41) zaterdagavond tevoorschijn gekomen als nieuwe graaf van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes. Hij koos Bertus Telgenkamp (31) als adjudant om hem in het nieuwe carnavalsseizoen te begeleiden. Hun lijfspreuk luidt: 'Met de Asterix en de Obelix van weerskanten van't spoor, slept wie oe de carnaval door!'.

Asterix en Obelix

Nadat oud-graaf Ralf officieel van zijn taken ontheven was, haakte de technische commissie in op het jaarthema Asterix & Obelix van de carnavalsvereniging. In een film werd de beoogde graaf ogenschijnlijk ontvoerd door Romeinen. Dankzij de magische krachten van Panoramix echter kon hij op tijd voor opkomst uit het strijdgewoel gered worden. Want na de film sprong de 51ste hoogheid van De Bosdûvelkes, graaf Wilbert de Goei, in levende lijve uit een grote ketel met toverdrank.

Partime poelier

Wilbert is een bekende verschijning in De Lutte hoewel hij met zijn gezin in Overdinkel in het ouderlijk huis woont. In Oldenzaal is hij verkoper binnendienst hydrauliek bij Parker Hannifin en helpt daarnaast parttime bij poelier Wolbert in De Lutte waar zijn vrouw Monique mede-eigenaar van is. Het stel heeft twee kinderen (Gijs 9 en Eva 7). Als trainer van jeugdteams bij SV De Lutte en voorzitter van de ouderraad van hun school is Wilbert nauw bij het sociale leven in De Lutte betrokken. De Böggelrieders is een gezamenlijke hobby van deze graaf en zijn vrouw.

Origine een Boeskool

Bertus is van origine een Boeskool maar woont al jaren in De Lutte met zijn vrouw Wencke (Nederveen). Hij is accountmanager bij detacheringsbureau BouwGenius in Rijssen en Wencke heeft haar eigen kapsalon aan huis. Samen hebben ze drie kinderen (Luca 8, Jolé 6 en Ravi 5) en zijn woonachtig aan de Spechtstraat. Bertus is vaste bezoeker bij wedstrijden van FC Twente en helpt als creatieveling met de opmaak van dorpsblad 't Luutke en houdt diverse websites bij.

Open huis

Zondag 10 december houden de nieuwe hoogheden met hun dames tussen 13.00 en 18.00 uur open huis in hun residentie, De Vereeniging, aan de Dorpstraat 7 in De Lutte. Buren, vrienden, bekenden, inwoners van De Lutte en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom tijdens de traditionele instuif van De Bosdûvelkes. Op het programma staan o.a. de sleuteloverdracht en een nadere kennismaking met de nieuwe hoogheden. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door hofkapel Dûvels Geweld en drive-in Starlight Licht & Geluid. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.