Nieuws

Help de Stichting Voedselbank Losser

De decembermaand is voor de Voedselbank Losser altijd een drukke en warme maand. Er zijn vele activiteiten vanuit de Voedselbank, maar ook door vele anderen binnen onze gemeente. Samen zorgen voor een warme decembermaand.

De Voedselbank zal zich ook dit jaar weer actief presenteren op zaterdag 9 en 16 december tijdens de inzameling van levensmiddelen producten in de 5 grote supermarkten in Losser en Overdinkel. Op zaterdag 9 december zullen de vrijwilligers weer van harte uw bijdragen in ontvangst nemen in de Supermarkten van Albert Heijn te Losser, Aldi in Overdinkel en de Spar in De Lutte. Op zaterdag 16 december zal de Voedselbank Losser aanwezig zijn in de supermarkten van Plus Bellers in Overdinkel en de Emté en Jumbo te Losser.

Kerstactie

In het kader van de kerstactie voor alle voedselbanken, met de ondersteuning van RTV Oost, zal er dit jaar een langere periode van inzamelen van producten zijn. In de periode van 9 december tot 16 december zal er in enkele supermarkten een winkelwagen klaarstaan, herkenbaar aan promotie materiaal van RTV Oost,  waarin u producten kunt leggen die ten goede komen aan de Voedselbank Losser.

Warme maand

Een warme maand voor de cliënten van de voedselbank blijkt ook elke keer door de vele giften die d.m.v. allerlei acties door inwoners, instellingen , scholen , kerken etc. vanuit Losser en haar kerkdorpen bij de Voedselbank Losser komen.

De boodschappenlijst is een lijst van artikelen die de Voedselbank Losser altijd graag krijgt om door te kunnen geven aan de klanten. Daarbij maakt het niet uit of dit A-merken of Huismerken zijn. Alles is welkom!

De volgende artikelen zien ze heel graag:

pasta en/of rijst, pastasauzen, olie, suiker, groenten in blik of pot, fruit in blik of pot, vlees in blik of pot, vis in blik of pot, soep, koffie, thee, ontbijtgranen, zoet broodbeleg, vruchtensap, limonadesiroop, tandpasta, zeep, deodorant, schoonmaakmiddelen ,wasmiddelen.

Daartegenover staat dat ze geen artikelen mogen aannemen zoals verse groenten en fruit, vleeswaren etc. Dit alles in het kader van de Voedselveiligheid waarop ze door de Voedsel- en Warenautoriteit ook worden gecontroleerd.

Bedrijven

Wanneer bedrijven de  Stichting Voedselbank Losser willen ondersteunen kan dit met een financiële bijdrage, maar ook met producten waarvan zij zelf bepalen waar deze worden besteld.

De Voedselbank Losser dankt u bij voorbaat voor uw bijdrage en hoopt met uw medewerking de gezinnen een fijne kerst te kunnen bieden!

Wanneer u vragen heeft over een op te zetten actie of donatie (op welke wijze dan ook) kunt u altijd contact opnemen met ons:

Telefoon : 053 – 2030148  of  06 – 32141896.

e-mail: bestuur@voedselbanklosser.nl

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.