Nieuws

‘Humor in Tenach en de Joodse traditie’

De commissie Bezinning & Inspiratie van de protestantse gemeenten Losser en Glanerbrug organiseert op zondag 27 januari 2018, in samenwerking met Kerk & Israël, in de protestantse kerk in Losser een lezing door dr. Leo Mok over Humor.

Humor

Humor - we kennen allemaal wel het plezierige gevoel van lachen. Om een mop, een ongeplande of ongemakkelijke situatie, of uit nervositeit. Maar hoe kijkt men in de Tenach (Joodse bijbel) naar humor - wordt daar veel gelachen? En is het meer lachen met de rabbijnen uit de Talmoed? In de lezing over humor in de Tenach en de Joodse traditie zullen we het fenomeen humor verkennen, met elkaar en van elkaar leren en hopelijk nog wat lachen ook...

Leo Mock (1968) volgde een opleiding aan een Talmoedhogeschool in Israël. Verder studeerde hij Joodse geschiedenis aan de Bar-Ilan Universiteit en oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. In december 2015 promoveerde hij cum laude aan de Tilburg University. Leo Mock heeft verschillende publicaties over jodendom op zijn naam staan en is betrokken bij het tijdschrift Tenachon, een uitgave van PaRDeS, een stichting die zich inzet voor het ontsluiten van Joodse bronnen voor een Joods en Christelijk publiek en het bevorderen van de interreligieuze dialoog.

Sinds zomer 2012 is Leo Mock adviseur Joodse Zaken van Beth Shalom. Aan de Tilburg University is hij docent Judaïca.

  • Waar: Protestantse kerk Losser.
  • Wanneer: zondag 28 januari 2018
  • Tijd: 15.00 uur Toegang: € 6,00 (incl. een consumptie)

Kaarten verkrijgbaar bij Wilma ten Bolscher (053 538 3152) en ’s middags in de kerk

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.