Nieuws

Joop Hassink in top beste Twentse bestuurders

Wethouder Joop Hassink (CDA) van de gemeente Losser staat op de zevende plaats in de lijst van beste Twentse bestuurders in 2017. De verkiezing wordt jaarlijks samengesteld door het opinieweekblad De Roskam.

Hassink steeg het afgelopen jaar van een vijftiende plek in 2016 naar de zevende plaats. De Enschedese wethouder Eerenberg werd uitgeroepen tot beste bestuurder. Bij de verkiezing door het weekblad werd gekeken naar de dagelijkse bestuurders van de veertien Twentse  gemeenten.

In een toelichting schrijft De Roskam over wethouder Hassink: “de bestuurlijke Pietje Bell van Losser, met afstand de belangrijkste wethouder in de Schatkamer van Twente, als je niet beter wist zou je denken de enige, regelt de ruimtelijke ordening, de grote projecten in de dorpen der gemeente, ook als hij er niet helemaal over gaat, maar wekt dan de indruk dat het toch zo is, doorgaans opgeruimd van aard en toon, marathonman die ze nog gaan missen mocht hij zijn carrière beëindigen”.

Wethouder Eerenberg

De jaarlijkse verkiezing van de beste (gemeente) bestuurder van Twente is dit jaar gewonnen door de Enschedese wethouder Eerenberg. 

De winnaar van vorig jaar, burgemeester Nauta van gemeente Hof van Twente, maakt nog wel deel uit van de Top Zeven met en mooie vijfde plek. Minstens zo opvallend is de comeback van wethouder Binnenmars van Twenterand met een vierde plek in de lijst. Hij werd in 2013 uitgeroepen tot de beste bestuurder van Twente.

De wethouders Beens van Rijssen-Holten en Hassink van Losser stijgen dit jaar flink in de lijst en completeren de Top Zeven.

Wat verder opvalt is dat op Nauta na de burgemeesters in Twente een steeds minder prominente rol spelen en dat vrouwelijke bestuurders in vergelijking met de mannelijke steeds beter presteren.

Lees hier het hele artikel op De Roskam.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T.