Nieuws

‘Kas-klokken zwiegt’ in Losser

Al voor de vierde keer verzorgt het bekende Brookduo uit Markelo tijdens zijn Twentse Kerst Tour ook weer een voorstelling in Losser.

Streekverhaal

Schrijver Gert-Jan Oplaat uit Markelo heeft voor 2017 een nieuw verhaal geschreven met als titel ‘De Kas-klokken zwiegt’, een prachtig streekverhaal over het wel en wee van boerenfamilies vol van tradities, cultuur en waarden.

Het verhaal neemt u mee naar het jaar 1953, het jaar van de watersnoodramp, waarin het leven van de Zeeuwse molenaarsfamilie Roelands en dat van de Markelose boerenfamilie Heelkamp centraal staan. Klaas Heelkamp raakt smoorverliefd op de wulpse Maria Roelands. Zij heeft een ‘voorkind’ en zij wordt daardoor met de nek aangekeken.  

Zeeland

Na de Ramp worden veel inwoners van Zeeland, waaronder de familie Roelands en dominee Risseeuw, als évacués in Markelo opgevangen. Op de boerderij van de familie Heelkamp komt de waarheid langzaam maar zeker aan het licht, de waarheid over het ‘voorkind’ van Maria … .

Totdat met Kerst 1953 de ‘Kas-klokken zwiegt.’

Ook deze keer vertelt Gert-Jan Oplaat het verhaal en zingt hij samen met Hennie Hijink verschillende Kerstliederen.

De voorstelling in Losser is op dinsdag 19 december om 20.00 uur in de Protestantse kerk aan het Raadhuisplein. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt  7,50 euro en omdat er maar 120 zitplaatsen zijn in de kerk kunt u om teleurstelling te voorkomen het beste per ommegaande kaartjes bestellen bij Wilma ten Bolscher (Hagenvoorde 1, Losser, tel: 053 5383152).

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.