Nieuws

Kerkbalans 2018: ‘Geef voor je kerk’

Het begint een traditie te worden dat de kerken van Losser hun jaarlijkse actie Kerkbalans gezamenlijk inluiden. Dit jaar vindt die feestelijke gebeurtenis plaats op 20 januari.

Om 13.00 uur precies komende zaterdag zullen de drie klokken van de Martinustoren geluid worden door drie betrokken jongeren uit de Losserse kerken. Elk van die jongeren heeft zijn eigen redenen om te willen helpen. Ze weten dat die klokken ook regelmatig gebruikt worden om mensen uit Losser die zijn overleden te ‘verluiden’, maar nu zullen ze, vijf minuten lang, samen met de klokken van de protestantse kerk, de Maria Geboortekerk en van de kapel van Oldenhove oproepen om ruimhartig te reageren op ‘Kerkbalans’. Om het werk in en rondom de kerken te blijven doen is veel geld nodig  en daarom  organiseren de kerken in Nederland elk jaar in januari deze geldwervingsactie.

 

Tot 3 februari zullen in Losser tientallen vrijwilligers op pad gaan om de leden van hun geloofsgemeenschappen persoonlijk te benaderen voor hun jaarlijkse vrijwillige bijdrage. De Geloofsgemeenschap Katholiek Losser verwacht in 2018 op deze manier € 110.000 in te zamelen. Voor de Protestantse Gemeente Losser is dat bedrag € 45.000.

Overigens is iedereen van harte uitgenodigd om bij het luiden van de klokken van de Martinustoren aanwezig te zijn. Daarna wordt de samenkomst voortgezet in de protestantse kerk, waar muzikanten van Excelsior buiten met enthousiaste trompetklanken de bezoekers welkom zullen heten. In de kerk houdt wethouder Joop Hassink een toespraak, die met orgelspel en trompetmuziek zal worden omlijst. Na de bijeenkomst in de kerk is er in het Aleida Leurinkhuis nog alle gelegenheid om onder het genot van een kop koffie of thee na te praten.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.