Nieuws

Kijk-, doe-, inloopdag Lossers Kunstcollectief

Zondag 28 januari geeft het Lossers Kunstcollectief (LKC) de bevolking gelegenheid om hun atelier te bezoeken. 

Aan het werk

Wie belangstelling heeft om te zien en ervaren hoe een kunstwerk tot stand komt, is welkom in het atelier aan de Markeweg 2, oude basisschool de Marke in Losser. De openingstijden zijn van 12.00 tot 16.00 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan men mensen van het LKC aan het werk zien en hen uitleg vragen over hun bezigheden. De leden die aanwezig zijn zullen een zo goed mogelijk beeld weer geven van het werken op een open artelier.


Kunstvormen

Schilderkunst, keramiek, etsen, glas in lood, fotografie, en modeltekenen zijn de meest voorkomende kunstvormen die in het open atelier van het LKC beoefend worden. Bezoekers kunnen op deze manier kijken of het iets voor ze is om zich aan te sluiten bij het LKC. Als men lid wil worden wordt er wel verwacht dat je zelfstandig kunt werken, dus al wat ervaring met het kunstonderdeel dat men als lid wil uitoefenen. Ook worden regelmatig workshops gegeven.

Herkansing

Lukt het op deze dag niet dan kan men in februari en maart nog zo’n zondag verwachten. Voor verdere informatie kan men terecht op facebook van het LKC (Stichting Lossers Kunstcollectief) en/of hun website www.losserskunstcollectief.nl

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.