Nieuws

Losserse vuurwerkcampagne #zullenweafspreken van start

Oud en nieuw komt er weer aan. Een feest boordevol tradities en gebruiken. Helaas ook een feest dat gepaard gaat met ongelukken, slachtoffers en vernielingen.

#zullenweafspreken

De jongerencoaches van Stichting Fundament trekken dit jaar met de Jongerenbus langs de basisscholen in de gemeente Losser onder het motto “#zullenweafspreken”. De Jongerenbus wordt door Stichting Fundament sinds een jaar ingezet om contacten met jongeren te onderhouden.  Nu wordt de bus ingericht om klassen te ontvangen en hen voor te lichten over alles wat met vuurwerk te maken heeft.

De campagne #zullenweafspreken is bedacht om kinderen bewust te maken van de gevaren van vuurwerk. Voor henzelf, anderen en de omgeving. De ondertitel van de campagne “dat we een beetje normaal doen met oud en nieuw” zegt wat dat betreft genoeg.

Jongerencoach Richard Zuithof en Niek Pothoven:

“We gaan tijdens de vuurwerkvoorlichting altijd uitgebreid in gesprek met de kinderen. Veiligheid, vandalisme en groepsdruk komen uitgebreid aan de orde. We proberen ze bewust te maken dat ze hun hele leven nog door moeten met hun ogen en handen. Daarnaast benadrukken we dat ook kinderen keuzes moeten maken. Groepsdruk kan te groot worden waardoor je dingen doet die je eigenlijk niet wilt. Als je onderbuikgevoel daarbij “nee” schreeuwt, moet je andere keuzes maken. We gaan met de jeugd daarover in gesprek en geven tips en trics.”

In de Jongerenbus wordt een interactieve quiz afgewisseld met filmpjes. Aan het einde van de vuurwerkvoorlichting krijgen de leerlingen een campagnekaart en vuurwerklont mee. Voor de scholen zijn een aantal posters beschikbaar.

Meer informatie op www.jongerensupportlosser.nl

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.