Nieuws

Meer heterdaadkracht zorgt voor een veiliger Overdinkel en Glane

“Vang de boef in Overdinkel en Glane” Doet u 13 december mee? In de gemeente Losser  staat het thema signaleren & melden van verdachte situaties centraal.

Win een prijs

Bewoners uit Overdinkel en Glane worden daarom uitgenodigd om op woensdagavond 13 december deel te nemen aan het spel ‘Vang de boef in de wijk’.  Met behulp van de bestaande Buurtpreventie WhatsApp groepen kunnen inwoners ut Overdinkel of Glane een ‘boef’ vangen in hun wijk. Ook kunnen ze hun belevenissen delen via de sociale media: #BIDW.

Deelnemers die de boef ‘pakken’ of de beste informatie doorgeven via de WhatsApp groepen krijgen een prijs. Deze wordt na de oefening in  ’t Trefhuus uitgereikt door burgemeester Jean Paul Gebben. De oefening loopt van 18.00 – 20.30 uur.


Wilt u ook deelnemen, maar u zit nog niet in een Buurtpreventie WhatsApp groep? Meld u dan aan via www.hallolosser.nl. Hier vindt u ook meer informatie.

Waarom “Vang de boef in de wijk”?

In gesprekken met inwoners komt regelmatig naar voren dat zij schroom hebben om verdachte situaties in hun buurt te melden bij de politie of dat zij deze niet herkennen. Het spel “Vang de boef in de wijk” maakt bewoners op een leuke manier bewust van verdachte situaties en geeft hen de gelegenheid te oefenen met het signaleren en melden van verdachte situaties.

Ziet u een verdachte situatie? Bel dan 112!

De WhatsApp groepen Buurtpreventie zijn in het dorp Losser in februari 2016 opgestart door bewoners uit de gemeente. Daarna zijn in de gehele gemeente WhatsApp groepen opgericht. Op dit moment nemen circa 1200 bewoners, verspreid over de gemeente Losser, deel aan de WhatsApp groepen.

 

Wilt u meer informatie? Kijk op: www.hallolosser.nl
Aanmelden kan via de groene button WhatsApp Buurtpreventie

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.