Nieuws

Nationale Voorleeswedstrijd

Wie wordt De Voorleeskampioen van Losser 2018

Lokale Ronde 

Op zaterdag 27 januari a.s. organiseert de bibliotheek Losser de Lokale Ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Vanwege de verhuizing naar de nieuwe bibliotheek in het Gemeentehuis vindt de voorleeswedstrijd dit jaar plaats in De Muziekschool “De Sleutel”.

De voorleeskampioenen van alle 12 basisscholen in de gemeente Losser (3 scholen uit Overdinkel, 7 uit Losser, 1 uit De Lutte en 1 uit Beuningen) treden dan voor het voetlicht. Ze lezen een fragment voor uit een voor hun favoriet kinderboek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als beste voorlezer van hun school uit de bus.

Jury

Een deskundige jury, die bestaat uit, Mevr. Dijkhuijs, directeur van Het Fundament,  Mevr. Bauhuis, manager van de Muziekschool en Dhr.  De Jonge, gepensioneerd onderwijzer en gepassioneerd poppenspeler beslist wie er gaat winnen. Het programma begint om 13.30 uur en is afgelopen rond 16.00 uur. De schoolkampioenen mogen maximaal 7 eigen supporters meenemen.  

Winnaar

De winnaar van de Lokale Ronde gaat  door naar de regionale vervolgronde, die dit jaar wordt gehouden op 17 februari in de bibliotheek van Hengelo.  Als alles goed blijft gaan, wordt hij/zij zelfs Voorleeskampioen van Overijssel.

De Voorleeskampioenen van alle provincies treffen elkaar tenslotte op 17 mei  a.s. in de schouwburg van Amstelveen  voor de landelijke finale.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.