Nieuws

Natuur-Deko Workshops

Natuurlijk ben je creatief. Natuurlijk heb je ideeën om iets te maken. Maar soms heb je niet de juiste materialen in huis om je creatieve geest gestalte te geven. Soms heb je dat ene duwtje in de rug nodig om te maken wat je leuk vindt. En natuurlijk zitten niet alle mogelijkheden in je brein.

Daar zijn Stefan van Benthem en Gabriëlle Freyer uit Losser zich van bewust. In hun prachtige sprookjesachtige winkeltje in Bentheim waarover Hallo Losser al eerder een artikel heeft gepubliceerd en RTV-Losser een prachtige videoreportage heeft gemaakt, geven ze nu gelegenheid een workshop te volgen.

Kathi Glanz

In Kathi Glanz hebben ze de persoon gevonden die deze workshops met passie en enthousiasme geeft. Kathi is 28 jaar jong. Ze komt uit het voormalige Oost Duitsland Plauen in de buurt van het Ertsgebergte. Plauen is om een paar dingen erg beroemd geworden. In het recente verleden waren het de inwoners van Plauen die direct verantwoordelijk waren voor de val van de muur. Hier begonnen de protesten die er uiteindelijk toe leidden dat in de herfst van 1989 de val van de muur een feit was. Voor die tijd was de stad vooral verwaarloosd door het Oost Duitse Regime vanwege de ligging nabij Beieren maar na de val is de stad spectaculair teruggekomen.
Kathi heeft Agribusiness gestudeerd in Nederland. Ze spreekt derhalve goed Nederlands. Onder Agribusiness verstaat men de gehele productiekolom van agrarische bedrijven, inclusief opslag, transport, handel, verkoop aan de consument en inclusief de toeleverende en ondersteunende bedrijven.

Natuur-Deko Workshops

Persoonlijke aandacht

De workshop wordt gegeven aan een beperkt aantal personen per workshop. Maximaal zes personen kunnen deelnemen. Dit bevordert uiteraard de persoonlijke aandacht en maakt de spin off control beheersbaar. Kathi is een creatieve geest die haar hobby nu ook bedrijfsmatig gaat uitoefenen. Ze geeft al ruim twee jaar workshops. In 2016 is ze verliefd geworden op het winkeltje van Gilde Sfeer in Bentheim. Ze kan zich er uren vermaken om herinneringen op te halen en bij te kletsen met de bezoekers. Kathi is al 20 jaar pottenbakster en deelt deze hobby met andere mensen door de workshops te geven. Prachtige voorwerpen worden van natuurlijk materiaal gemaakt. Klei wordt verwerkt tot mooie lichtdoorlatende bollen. Borden en kopjes krijgen gestalte met motieven uit de natuur. Oorbellen van natuurlijke producten. Klokken met als achtergrond een schijf van een boomstam. Voor meer informatie k.glanz@gildesfeershop.eu  

Natuur-Deko Workshops

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.