Nieuws

Orde van Verdienste naar Femie Veldhuis

Het is in carnaval vierend Losser niet meer weg te denken; Het Gaffel Aöskes Sterrengala dat al sinds 1972 ieder jaar wordt georganiseerd in Losser door een grote groep vrijwilligers onder begeleiding van de Galacommissie. Ieder jaar zetten zij een weergaloze feestavond in elkaar. Met naast diverse acts ook de jaarlijkse uitreiking van de Orde van Verdienste. 

Inzet in de samenleving

Dit jaar ging deze Orde van Verdienste naar Femie Veldhuis. Zij wordt geëerd om haar jarenlange inzet in de samenleving. Bij de C.V. de Gaffel Aöskes als lid van meerdere commissies. Bij het Breugheliaans Festijn regelt zij de kramerie. 4 jaar bestuurder bij winkeliersvereniging de Brink. Actief op alle fronten bij de voedselbank in Losser. Maar ook bij de politiek (VVD), KVV Losser en Brilmansdennen staat ze klaar. En ze is actief als voorleesmoeder op de basisschool.

Blijk van waardering

De orde van Verdienste is een onderscheiding die door de Gaffel Aöskes wordt uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in en voor de gemeente Losser. Deze verdiensten kunnen zijn op sociaal, cultureel, sport en bestuurlijk vlak. Het verkrijgen van deze Orde van Verdienste is een Losserse blijk van waardering voor de inspanningen voor deze gemeente. De Orde van Verdienste is een speciale medaille en een bijhorende steek.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.