Nieuws

Politie haalt beschonken bestuurder van de weg

De politie van Losser heeft in de nieuwsjaarsnacht een automobilist in Losser aangehouden die met hoge snelheid een gesloten weg inreed. De man bleek ook nog eens te veel alcohol ingenomen te hebben.

"Vanmorgen, omstreeks 05.40 uur, zagen wij een voertuig met een behoorlijke snelheid de gesloten verklaring aan de Gronausestraat in Losser negeren, nabij de Richterstraat" aldus de Losserse politie. "Het voertuig reed hierbij tegen het verkeer in".

Bij controle van het voertuig blies de bestuurder, een 27-jarige man uit Losser, een A van alcohol. De man werd meegenomen naar het bureau alwaar een ademanalyse plaatsvond. Hier bleek dat de man te veel alcohol in zijn lichaam had: 440 UGL / 1.0 promille.

"De zaak wordt opgestuurd waarna de straf zal volgen. Tevens heeft de man een bekeuring gekregen voor het negeren van een gesloten verklaring" laat de politie weten.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T.