Nieuws

Programma carnavalsweekend De Lutte is rond

Tent kerkplein De Lutte verplaatst. De feesttent die 17 jaar op het kerkplein werd opgebouwd om de jongeren op te vangen, wordt verplaatst naar café/zalencentrum De Vereeniging. Voor elke doelgroep komt daar een aparte ingang en de residentie wordt aan twee kanten tijdelijk uitgebouwd. Jongeren/jeugd en gezinnen met kinderen vinden er op die manier elk hun eigen stek.

Anders ingericht

In 17 jaar tijd zag de uitbater het aantal feestvierders in de tent op het kerkplein afnemen. Daarom heeft hij een alternatief gezocht en gevonden. “Ik heb met mijn team kans gezien om het zalencentrum voor aankomend carnavalsweekend in tweeën te delen. Gezinnen met kleine kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s, kunnen via de ingang aan de Irenestraat gebruik maken van de achterzaal met het oude café. Uiteraard met toepasselijke carnavalsmuziek voor die doelgroep. Overige carnavalsvierders zoals de jeugd en jongeren hebben de grote zaal aan de Dorpstraat ter beschikking met optredens van Feest-DJ Michael", aldus Dennis Nijhuis.

Weekend vol feest

De aftrap van het carnavalsweekend in De Lutte is bij feesttempel Jossie. De Tuffelkeerlkes organiseren daar op woensdag 7 februari het seniorencarnaval vanaf 18.00 uur. De basisschool viert op vrijdagmiddag het schoolcarnaval met een heuse optocht. Vrijdag 9 februari wordt door De Bosdûvelkes bij De Vereeniging vanaf 18.30 uur ‘Happy Fris’ georganiseerd. Deze avond is speciaal bedoeld voor de jeugd vanaf 6 t/m 14 jaar met zeer gereduceerde prijzen voor frisdrank en vrije entree. Voorts zijn er prijzen voor de mooist verklede jongen en meisje. Er is een disco met carnavals hits en hedendaagse muziek. Vanaf 21.30 uur nemen de Wagenbouwers van De Bosdûvelkes bezit van de zaal. Zij hebben hun jongerenbal waarbij jong en oud zijn uitgenodigd.  

Optochten

Zaterdag 10 februari nemen Bosdûvelkes en Tuffelkeerlkes deel aan de optocht in Losser. Daarna is er de Zotte Zoaterdag in De Vereeniging. Tijd om uit te blazen en een feest voor iedereen in De Lutte. Goochelaar Fred-Ric treedt op en er zijn suikerspinnen voor de kinderen. Volkszanger Maikel ten Voorde zorgt samen met Star Light drive-in-show voor een oergezellige carnavalsstemming vanaf 17.00 uur. Zondag gaan alle carnavalsvierders naar de Boeskoolstad voor de grote Twentse optocht. 's Avonds is er bij feesttempel Jossie een avond georganiseerd door de Tuffelkeerlkes onder de titel ‘Los bij Jos’.

Rosenmontag in De Lutte

Het grootste spektakel in De Lutte in het carnavalsweekend is de Lutter optocht die om 13.30 uur begint. Vooral voor de kinderen is er vrij baan, maar ook de grotere praalwagens en groepen ontbreken niet. Na de optocht zijn alle cafés geopend en hebben hun eigen muziek waarbij De Vereeniging twee doelgroepen bedient. Munten van de horeca zijn onderling inwisselbaar. De Rosenmontag wordt in De Lutte afgesloten met een knallende feestavond door de Tuffelkeerlkes bij feesttempel Jossie.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.