Nieuws

SC Overdinkel heeft nu ook zijn eigen E-Gamer

Op zondag 28 januari werd er in de kantine SC Overdinkel gestreden voor de titel “E-Gamer van Sportclub Overdinkel”.

Bij SC Overdinkel is er naast het voetbal genoeg te doen voor jong en oud. In navolging van de betaald voetbal organisaties in Nederland die allemaal een eigen FIFA E-gamer hebben heeft Sportclub Overdinkel nu ook zijn eigen FIFA E-Gamer. In de afgelopen maanden hebben alle jeugdteams voorronden gespeeld. De beste 2 van elk team mochten op zondag 28 januari meedoen met de finaleronde.

 

Junioren en pupillen

Er werd in 2 categorieën gespeeld: junioren en pupillen. Er waren 22 spelers. Om 10.00 uur was de aftrap. Er werd gespeeld in poules van drie spelers. De besten uit de poule gingen door naar de kruisfinales. Het niveau van de spelers was zeer goed. Dit resulteerde in spannende finales. Een verlenging moest zelfs nog worden gespeeld. Maar rond 13.30 uur werd in beide categorieën de winnaar bekend.

Bij de pupillen werd Ron Melenhorst kampioen. En bij de junioren mag Stijn Egberink zich een jaar lang E-Gamer van Sportclub Overdinkel noemen. Beide heren kregen een Sportclub Overdinkel wedstrijdshirt met daarop E-Gamer en hun eigen naam. Voor de teams van de winnaars is ook nog een mooie prijs. Ron mag zijn team meenemen naar een wedstrijd van Heracles. Na de wedstrijd mogen zij dan in de Gamebox van Heracles nog FIFA-18 spelen tegen de E-Gamer van Heracles Bryan Hessing. De winnaar van de junioren mag € 75,00 in zijn teamkas storten.

Uit dagen

Mocht een amateurvereniging in de regio ook een E-Gamer hebben dan dagen Stijn en Ron ze uit om tegen ze te spelen. Speciale dank gaat uit naar de Gemeente Losser, het Rood Zwarte Hart en het bestuur voor het beschikbaar stellen van de TV, playstation en TV standaard op wielen,  maar ook naar Aron Hassing, Jimme Nordkamp en Luca Hoeymans en Rene Weggen. Ze hebben de organisatie van dit nieuwe evenement op zich genomen.

 

Overzicht deelnemers en kruisfinales:

 JO19-1 Vincent Spoolder en Youp de Jong

JO17-1 Max Schipper en Luca Hoeymans

JO17-2 Ties Game

JO15-1 Stijn Egberink en Liam van der Veen

JO15-2 Sam Ouwesloot

JO13-1 Ian Kerkhof en Lasse Elshof

 

Deelnemers Pupillen:

JO11-1 Liam Nordkamp en Ron Melenhorst

JO11-2 Mert Sezer en Chris Meijerink

JO10-1 Marnix van der Wal en Job Olde Bolhaar

JO9-1 Thijmen Steghuis en Hidde Gervink

JO9-2 Kai Lutje Berenbroek en Sten Sezer

JO8-1 Sven van Huizen en Keano Bosma

 

Finales Pupillen:

Halve Finale Ron – Mert Marnix – Sven

Finale Ron – Sven Ron Melenhorst

Finales Junioren

Halve Finale: Max – Youp Stijn – Luca

Finale: Youp – Stijn Stijn Egberink wint na verlening met 3-2.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.