Nieuws

Scharrelkids-doedag winter

Zondag 4 februari is er weer een Scharrelkids-doedag in het Arboretum Poortbulten, georganiseerd door de IVN-afdelingen van Losser en Oldenzaal, dit keer met winter als thema. De dag is bedoeld voor kinderen van ongeveer 5 tot ongeveer 12 jaar in gezelschap van (groot)ouders/verzorgers.Tussen 11.00 uur en 12.30 uur kan gestart worden met de activiteiten, om 14.00 uur is het afgelopen.

Speurtocht

Een speurtocht waarbij je al wandelend veel leert over de vogels die bij de voedertafel komen. Je gaat samen een boterhamhouder maken voor de vogels en je gaat spoorzoeken in het Arboretum. Er is altijd wat te vinden in de natuur, hoe leuk is het dan om je eigen stok daarmee te pimpen, dus de stok naar eigen idee mooi versieren met takjes, bladeren en wie weet vind je wel veertjes om te gebruiken. En natuurlijk ga je een lekker broodje boven een vuurtje roosteren en als je het leuk vindt, mag je ook onder begeleiding een eigen vuurtje maken..

De Scharrelkids winter doedag is voor kinderen van 5 tot 12 jaar met hun (groot)ouders-verzorgers.

Opgave voor de Scharrelkids-doedag met vermelding van het aantal personen is verplicht. Dat kan op emailadres ivn.losseroldenzaal@gmail.com.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.