Nieuws

Selectie Judo Losser zwemmend 2018 in

De succesvolle selectie judoka’s van Judo Losser hebben ter afsluiting van het jaar 2017 een, zwemactiviteit bij AquaDrome in Enschede aangeboden

De activiteitencommissie gingen met de enthousiaste wedstrijd judoka’s op pad naar een voor iedereen uitdagende en speelse activiteit. De judoka’s hadden zonder uitzondering naar behoren gepresteerd op de individuele toernooien binnen de eigen vereniging, in het district en op een aantal landelijke toptoernooien. Wekelijks traint de groep op dinsdag bij de wedstrijdtraining en daarnaast gaan enkelen naar de trainingen van het Regionaal Talenten Centrum in Enschede of de wedstrijdtrainingen bij partnervereniging Schuttersveld. Jaarlijks gaat de selectie op trainingskamp, en zijn er regelmatig uitwisselingen met andere judoclubs in de regio. Die inzet voor hun sport werd beloond met, een ontspannen activiteit.

Bij aankomst in het zwemcentrum vloog iedereen meteen het water in, van de glijbaan af of lied zich meedrijven met de waterstromen. Het zwemplezier werd regelmatig onderbroken voor een patatje een ijsje of een glaasje ranja.

Tegen de klok van vieren werd de laatste judoactiviteit van 2017 afgesloten. Voor  30 judoka’s tellende selectie zal het niet lang rusten worden want de toernooikalender staat boordevol met onderlinge wedstrijden, puntentoernooien, wedstrijden in binnen en buitenland en natuurlijk de districtskampioenschappen per leeftijdscategorie. De vele wedstrijden worden regelmatig onderbroken door andere activiteiten georganiseerd door de speciale commissie.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.