Nieuws

Seniorencarnaval middag 2018

55-jarige Gaffel Aöskes op 4 februari met Seniorenmiddag bij Café-Zaal ‘t Spoortje

Drie doorgewinterde carnavalisten

In carnavals kringen is het getal elf bijna heilig, vandaar dat dit seizoen in het teken staat van het jubileum getal - 55. De Commissie Seniorencarnaval Losser, bestaande uit regisseur Paul Hendriks, Jan Riesewijk en presentator Wim Pothoven doen hieraan natuurlijk dapper mee. De drie doorgewinterde carnavalisten organiseren in dit feestjaar wederom de carnavalsmiddag voor de groep van 55 (!)+ ers. De zaalindeling is, tot genoegen van menigeen, vorig jaar wat aangepast.  Deze stap was niet mogelijk geweest zonder medewerking van de, altijd enthousiaste, uitbaters Erwin en Ilse van Café ‘t Spoortje.

Beiden zullen ook nu samen met een team van carnavals vrijwilligers en eigen mensen, er alles aan doen, om hun grote zaal opnieuw om te toveren tot een waar “feestpaleis”. Compleet met obers, geluid en alles wat er nog meer bij komt kijken. Dit uitsluitend allemaal om het de gasten van deze gezellige carnavalsmiddag, zoveel mogelijk naar de zin te maken.  Ze zijn er maar druk mee.

Gert Ekkelboom

Omtrent het programma is men, toch altijd nog wat voorzichtig. Eén vaste waarde staat…, de muzikale begeleiding door rasartiest Gert Ekkelboom. Zijn unieke en warme klanken sluiten naadloos aan bij het karakter en de rijke traditie van het evenement. Waar zouden we zijn zonder hem klinkt het in koor. In dit jubileumjaar komt ook de jonge garde extra aan bod, Gert zal ons met zoon Gerben trakteren op een “mini-concert”. Gezien het grote aantal facebook likes kijken we hiernaar uit.

CSL-mannen

Maar…natuurlijk ontbreekt de ruimte om te dansen ook nu niet, verzekeren de CSL-mannen ons.  Een buut hoort erbij, net als de kleine en grote dames van de Martini Wichter. Deze beide dansgroepen zullen, hun nieuwste shows bij ons presenteren. Vanaf de eerste editie in de jaren 90 doen ze al mee. Vorig menigeen is dit optreden telkens toch de feestelijke opmaat naar het grote carnavalsweekend, een week later.

Jubileumprins Brain 1e van Losser met adjudanten en begeleiding zijn vanzelfsprekend present. Maar ook de Jongerenprins van het JKL met z’n gevolg, het Jeugdprinsenpaar samen met ons carnavalssymbool het Aöske, allemaal zijn ze erbij. Het Bösselkwintet is de kapel van de vermaarde Böggelrieders. Deze formatie met altijd vrolijke klanken, is de 4e februari ook weer van de partij.

Twentse Toppers

Met trots meldt het organiserende trio tot slot, erin te zijn geslaagd om, als jubileumgeschenk en op veler verzoek, opnieuw de Twentse Toppers vast te leggen. Deze 3 heren, ware toppers in hun vak, staan garant voor een onvergetelijk optreden in onze 55+ feesttempel, aldus een trotse Paul, Jan en Wim van de Gaffel Aöskes. Het mag duidelijk zijn, feest alom.  Het Amsterdamse lied tot slot is, het hoort eigenlijk ook zo, voorbehouden aan onze gastheer-kastelein en zanger Erwin Berge.  Hij is er klaar voor verzekerde hij onlangs nog.

Zoals meer voorkomt in deze tijd van het jaar, staan ook nu de “hulptroepen” weer in de startblokken om spontaan medewerking te gaan verlenen. De toegang is als gewoonlijk gratis, koffie, cake en hapjes worden aangeboden.

Aanvang programma 13.00 uur.  Informatie bij Paul Hendriks op telefoonnummer 5388368.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.