Nieuws

Theatergroep ‘sTOF presenteert: Onuitwisbaar?

Een van de moeilijkste geheimen van de wereld is dat er zoveel dingen gebeuren die het leven donker kunnen maken. Waarom is er zoveel verdriet? Waarom krijgt de ene mens alles wat hij hebben wil en is de ander arm of  ongelukkig?

Sommige mensen doen ook dingen verkeerd.  En wat doet onze God bij alles wat er in de wereld gebeurt? Dat is wel een raadsel ?!  Wij kunnen niet begrijpen dat we dat niet zien. In de bijbel staan veel dromen en visioenen over een ‘nieuwe mooie’ wereld, die verwachten dat het ooit voor iedereen goed zal gaan. Zou het zo kunnen zijn dat die ‘nieuwe’ wereld zo mooi is omdat het donker en het verdriet er iets mee te maken heeft. Is alles niet voor niets geweest?

Onuitwisbaar gaat over……

een jongen die een meisje aanzet tot het maken van (naakt) foto’s om die vervolgens met hem te delen op snapchat.  De beelden zijn alleen voor hem bedoeld maar zijn vrienden gaan er mee aan de haal. Iedereen kan ze zien. Het verhaal krijgt een verrassende wending. Een actuele problematiek. Het is een theaterstuk compleet met zang en humor, dat vraagt om een gesprek na afloop. Uiteraard is dat deel van het programma geheel vrijblijvend.

Voor wie dat wil zijn Marije Kuipers  en Rita Berghout van Jarabee aanwezig. Zij verzorgen een gesprek met en voor belangstellenden. Het is leerzaam en ondersteunend. Dit duurt max. een uur. Jarabee versterkt! Hun doelstelling is dat kinderen en jongeren zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Jarabee is er voor gezinnen waarbij complexe vraagstukken de ontwikkeling van de jongere in de weg staan.

 

Datum/Aanvang:     Vrijdagavond 19 januari 2018, Aanvang 19.30 u.

Waar:                      Muziekschool De Sleutel, Diepenbrocklaan 41,  7582 CX Losser

Entree:                    Vrije gift voor de gemaakte kosten.

Van harte welkom !

Wie zijn wij 

Theatergroep ‘sTOF bestaat uit twintig jongeren tussen 12 en 19 jaar die allemaal lid zijn van het jongerenpastoraat in parochie Maria Vlucht.  De groep vindt het TOF om voor jullie op te treden. En de groep wil STOF tot nadenken bieden. De stukken zijn door de groep zelf geschreven vaak naar aanleiding van een goed gesprek over een verhaal uit De Bijbel. De centrale vraag in dat gesprek is: ‘Wat betekent dat oude verhaal nu voor ons?” Het groepsproces vertaalt zich al vier jaar in een eigentijdse voorstelling o.l.v. regisseur Michel de Wal.    

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.