Nieuws

Twentse carnavals hoogheden bijeenkomst in Losser

Op de Pol, is het dinsdagavond een drukte van belang. Alle carnavalshoogheden van Twente brengen een bezoek aan de jubilerende Gaffel Aöskes in Losser. Jan Riesewijk stelt de hoogheden voor. Bob Volmer, voorzitter van de Gaffel Aoskes heet de hoogheden welkom. In de bekende dubbeldekker bus vertrekt het gezelschap richting Erve Kraesgenberg.

Meuten

Aangekomen staan daar de Losserse Böggelrieders en Daansers klaar achter het hek. Voor dat de hoogheden het terrein op mogen, volgt een oude traditie “meuten”. De hoogheden worden tegengehouden. Een van de hoogheden van de Alberger Bokke schenkt een borrel aan de Böggels,en dan kunnen de hoogheden door naar het hoofdgebouw van Erve Kraesgenberg. Of de Alberger Bokke op de hoogte waren van dit oponthoud is niet helemaal bekend, maar de fles met foesel kwam verrassend snel voor de dag.

Voorstelronde

Eenmaal binnen en als iedereen z’n plekje gevonden heeft begint de voorstelronde van de hoogheden. Onze eigen Prins Brian en zijn twee adjudanten Peter en Peter trappen af.
Dan volgen er 11 prinsen met hun adjudanten of sikken. Het voorstellen wordt prima ondersteund door zeer de goede muziek keuze van de DJ Chris. De hoogheden komen uit Haaksbergen, Vroomshoop, Tubbergen, Ootmarsum, Denekamp, Hengelo, Weerselo, Borne, Oldenzaal, Enschede en Albergen.Vele felicitaties volgen voor de Gaffel Aoskes. Er is ook een rode draad door de speeches van de prinsen te ontdekken. Carnaval is er voor iedereen, samen vieren is vaak te horen uit de monden van de hoogheden. Samen bouwen aan de carnavalswagens, jong en oud. Zonder wagens is er geen optocht. Niet alleen het carnavalsweekend is belangrijk. Ook alle randgebeuren maakt het saamhorigheids- gevoel.

Bouwvak

De hofkapel vult de pauzes met een mooie deun muziek, dit brengt de stemming er prima in. Een opvallend detail van deze avond is, er werken veel hoogheden in de bouw. Jan Riesewijk stelt dan ook voor om de volgende hoogheden bijeenkomst in de bouwvak vakantie te plannen. Dit wachten we dan maar af. Na deze bijeenkomst is heel Twente klaar voor de komende carnaval.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.