Nieuws

Uniek project op De Saller

Leerlingen van basisschool De Saller doen op 9 december mee aan de  FIRST® LEGO® League Challenge op Saxion Enschede. De Saller Lego Masters ( Ruurd-Jan, Senna, Mart en Karlijn) kregen maandag bezoek van wethouder Wildschut.

Onder de indruk

De wethouder was onder de indruk van het door de leerlingen gekozen project. De leerlingen presenteerden hun oplossing hoe het water van een wadi weer gebruikt zou kunnen worden voor bv. het doorspoelen van het toilet of het wassen van een auto. De wethouder gaf aan dit mee nemen naar de gemeenteraad van Losser. Misschien is het realiseerbaar in nieuwe wijken.

De FIRST LEGO League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het HYDRO DYNAMICSSM seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden.

Een ander onderdeel van de wedstrijd is het bouwen van een robot die zo geprogrammeerd dient te worden dat deze een aantal missies kan volbrengen. De leerlingen hebben hun eigen robot “Sallie” met LEGO MINDSTORMS gebouwd.

Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

Onder het motto ” Ervaar, onderzoek en ontdek Wetenschap & Technologie” hebben de leerlingen van de Saller weer hun talenten kunnen tonen.


 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.