Nieuws

Vrienden van de Stichting Erve Kraesgenberg

Met het beheren en instandhouden van een complex als Erve Kraesgenberg is veel geld gemoeid. Daarom is men blij met de steun van vele vrijwilligers en de financiële bijdragen van particulieren. Deze vrienden van de Stichting Erve Kraesgenberg ontvangen als tegenprestatie 4 keer per jaar een nieuwsbrief en tussendoor af en toe een nieuwsflits. Zo worden ze op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op het cultuurpark.

Activiteiten

Naast de nuttige bijdrage aan een stukje cultuur in Losser kunnen de vrienden van de Stichting ook zo nu en dan genieten van andere activiteiten. Er kan gebruik worden gemaakt van de jeu de boules baan. Er worden met regelmaat wijnproeverijen georganiseerd. En er zijn bridgemiddagen. Daarnaast heeft men nu voor de tweede keer een filmmiddag georganiseerd.

Filmmiddag

Zondagmiddag 4 februari is de prachtige tragikomische film uit 2013, Philomena, geregisseerd door Stephen Frears, met in de hoofdrollen Steven Coogan en Judi Dench, vertoond. Het script, van de hand van Steve Coogan en Jeff Pope, won op het 70e Filmfestival van Venetië de prijs voor het beste scenario. De film is gebaseerd op het boek The Lost Child of Philomena Lee van Martin Sixsmith, dat het waar gebeurde verhaal vertelt van de zoektocht van de Ierse Philomena Lee naar haar zoon, die ze vijftig jaar geleden heeft af moeten staan, als ongehuwde moeder. Het boek legt meer nadruk dan de film op het leven dat deze Michael/Anthony had na de adoptie. De ruim 30 aanwezige vrienden waren het er eensluidend over eens dat het een geweldige film was, vertoond in een prachtige ambiance.

Ook vrienden worden

In totaal heeft de stichting 274 vrienden. Wilt u ook vrienden van Erve Kraesgenberg worden, dan kunt u zich daarvoor aanmelden bij het secretariaat van de stichting, mevrouw Henriëtte Voortman. Telefoon 053 5384365. Of per mail vriendenvan@kraesgenberg.nl Vanaf 12,50 per jaar kan men al Vriend worden. Elke nieuwe Vriend ontvangt een pot Losserse honing.

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.