Nieuws

De Wegwijzer 50 jaar

Op 8 januari 1968 klonk voor het eerst de schoolbel op de katholieke basisschool de Wegwijzer aan de Sperwerstraat in Losser. Jan Derksen was toen het hoofd van de school. Maandag 8 januari 2018 werden de kinderen en ouders welkom geheten door de het huidige schoolhoofd Michelle Homburg. Er werd geproost met alcoholvrije champagne. Kniepekes met slagroom werden vanwege het nieuwe jaar uitgedeeld en met smaak verorberd.

Daltononderwijs

Naast het 50 jarig bestaan werd ook gevierd dat de school gecertificeerd is voor het Daltononderwijs. Willeke Leferink de leidster van het Daltonproject vertelde dat er door de medewerkers van de school drie jaar aan gewerkt is om dit certificaat te mogen voeren. Gerrit Dijkerman, bestuurslid van de daltonregio Oost-Nederland, overhandigde Willeke Leferink de daltonlicentie.

Het daltononderwijs geeft inhoud aan een brede vorming waarbij intellectuele- en creatieve groei in evenwicht zijn met sociale en persoonlijke groei. Een leerling wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Het daltononderwijs biedt daartoe een leef- en leeromgeving waar leerlingen worden uitgedaagd zich te ontwikkelen tot mensen zonder vrees met een kritische en democratische grondhouding. Het daltononderwijs wil een wezenlijke bijdrage leveren aan haar leerlingen om hen in staat te stellen te kunnen functioneren in een complexe samenleving door ondernemend en zelfverantwoordelijk te zijn in het leven, in het werken en in het samenleven.

Schoollogo

Bij zo’n licentie hoort natuurlijke een nieuw logo. Dit prachtige logo is ontworpen door een moeder van de kinderen, Marleen Kulk. Marleen is grafisch ontwerper en heeft een bedrijf aan de Sint Maartenstraat in Losser.

Op de zwart/wit foto de mensen van het eerste uur met Jan Derksen (pijp en hoed) als schoolhoofd.

Reünie

Op zaterdag 10 maart wordt er een reünie georganiseerd. Er zijn al 50 aanmeldingen. Voor aanmelding kan men terecht op de facebooksite van de Wegwijzer.

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.