Nieuws

Zilveren Koksmes voor Sebastiaan Schreuder van De Bloemenbeek

Sebastiaan Schreuder heeft bij het NK Koks in Amsterdam het Zilveren Koksmes gewonnen. De souschef van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte liet zeven andere koks achter zich.

Het Zilveren Koksmes is de prijs voor de beste kok onder de 25 jaar op het Nederlands Kampioenschap Koks. Sebastiaan Schreuder hield het niet droog: "We wilden er gewoon een gezellige tijd van maken hier" zegt hij geemotioneerd in het vakbad Misset Horeca. "Wat het zou worden zouden we wel zien".

Eerder bereikten Ralph Benneker en Michel oude Booijink van landhuishotel De Bloemenbeek al een derde plaats voor het Bronzen Koksmes.

Het Zilveren Koksmes wordt jaarlijks op de Horecava uitgereikt aan de beste kok onder de 25 jaar. Dit jaar was het lange tijd spannend, aldus juryvoorzitter Bert van Manen: "Tot en met het hoofdgerecht ging het tussen twee kandidaten, maar met het dessert is echt het verschil gemaakt".

De tweede plek was voor de winnaar van 2017, Marco Helsloot van Merlet in Schoorl. Het brons was voor Wayne Kropman van De Heer Kocken in Vught.

Op de website van Misset Horeca staat een fotoreportage.

bron en foto: Misset Horeca

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T.